Carrefour, Visa en Worldline maken contactloos betalen mogelijk in Belgische winkels

10/09/2015

Press Release Image
  • Carrefour 1ste winkel in België die kaarten voor contactloos betalen aanvaardt
  • De betaalterminals van Worldline in Carrefour-winkels zijn uitgerust met de Paywave NFC-technologie van Visa

    Brussel, 10 september 2015: Carrefour België, Visa Europe en Worldline hebben vandaag aangekondigd dat het in de meeste vestigingen van de grootste supermarktketen van België mogelijk wordt om contactloos te betalen. De betaalterminals van Worldline in 747 vestigingen van Carrefour België (45 Carrefour-hypermarkten, en de 437 Market- en 265 Express-winkels) zullen tegen eind dit jaar worden uitgerust met de Paywave NFC-technologie van Visa (Near Field Communication) om betalingen met contactloze kaarten mogelijk te maken. Dit zorgt voor een unieke dynamiek in de Belgische betaalsector omdat het de eerste keer is dat een grote winkelketen zijn klanten contactloos betalen gaat aanbieden. In 2010 had Carrefour België in al zijn hypermarkten al contactloos betalen met zijn eigen Carrefour Visakaart ingevoerd.
    “Bij Carrefour België richten we al onze inspanningen op innovaties die het winkelen voor onze klanten makkelijker zullen maken, en contactloos betalen met de kaart neemt daarom een centrale plaats in binnen onze visie om de winkelervaring van de klant te verbeteren”, zegt Baptiste Van Outryve van Carrefour België.
    De dynamiek van contactloos betalen blijft aan kracht winnen nu steeds meer mensen in Europa ontdekken dat het vaak de snelste, makkelijkste en handigste manier is om te betalen voor alledaagse aankopen.
    Het is voor Visa Europe van groot belang dat de consument eenvoudig en veilig kan betalen, en we zijn verheugd over onze samenwerking met Carrefour België en Worldline om contactloos betalen in de distributiesector op grote schaal te helpen invoeren”, zegt Jean-Marie de Crayencour, Country Manager Belux bij Visa Europe. “We zijn trots dat we in Europa de weg hebben vrijgemaakt voor contactloos betalen, nu de mijlpaal van 1,1 miljard contactloze betalingen door Visa-kaarthouders over een periode van 12 maanden onlangs is bereikt. En nu contactloos betalen voor iedereen beschikbaar wordt, vervult het ons met trots dat we in België de pionier zijn. We hopen dat de Belgische consument volop zal kiezen voor de snelheid en het gemak van de touch-and-pay-technologie die bijzonder populair is in andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Polen of Tsjechië.”
    Contactloze technologie wordt steeds meer aanvaard door consumenten, winkels en banken. We zijn er echt van overtuigd dat contactloos betalen de nieuwe norm wordt voor de Belgische retailsector. Dit is dan ook de reden waarom alle betaalterminals van Worldline standaard van deze technologie zijn voorzien”,zegt Willy Walraeve, CEO van Worldline Benelux. “We zijn opgetogen dat Carrefour België kiest voor contactloos betalen - een primeur op de Belgische retailmarkt. Worldline heeft er vertrouwen in dat het huidige partnerschap met Carrefour België en Visa als basis zal dienen voor de verdere ontwikkeling van contactloos betalen in België, en zo de ervaring voor zowel de consument als de retailer zal verbeteren.”