Onderweg met Visa

De mooiste tijd van het jaar – zo hoort uw vakantie te zijn. Voor een ontspannen reis kunt u dan ook het beste uw Visa Card meenemen. Zo beschikt u immers altijd over de nodige valuta. Met de Visa Card betaalt u in meer dan 200 landen en regio's overal ter wereld comfortabel en veilig. Uw kaart wordt op 38 miljoen plaatsen geaccepteerd.

Geldautomaten zoeken

Zoek de dichtstbijzijnde geldautomaat – waar ook ter wereld.

Meer informatie

Omrekenhulp

De huidige wisselkoers voor alle vreemde valuta in één oogopslag.

Meer informatie

Tips voor betalen op vakantie


Combineer betaalmiddelen in uw reisportemonnee

Neem verschillende betaalmiddelen mee op reis. Met een bankkaart, een kredietkaart en een kleine hoeveelheid contant geld bent u optimaal uitgerust.

Voorbereiding

Zorg dat u de pincode van uw Visa Card goed in uw geheugen prent voordat u op reis gaat. Controleer de vervaldatum en de gebruiksvoorwaarden van uw kaart. Laat de bank weten waar u naartoe reist en hoe lang u denkt weg te blijven. Noteer uw kaartnummer en het telefoonnummer om uw kaart te laten blokkeren op aparte plaatsen.

V PAY in Europa

Als vuistregel geldt: uw V PAY bankkaartkunt u alleen in Europa gebruiken. Bij reizen buiten Europa kunt u uw Visa Card gebruiken om in winkels te betalen en contant geld op te nemen.

Meer informatie

In vreemde valuta betalen

Kies bij het opnemen van contant geld of als u in een winkel betaalt voor een vereffening in de vreemde valuta, niet in euro. Zo krijgt u meestal een gunstiger wisselkoers. Met de omrekenhulp van Visa kunt u de wisselkoers al noteren voordat u vertrekt.

Voordelen van betalen zonder contanten


Wereldwijde acceptatie

In meer dan 200 landen en regio's wordt uw Visa Card op meer dan 38 miljoen plaatsen en door 2 miljoen geldautomaten geaccepteerd. Of u nu vakantie viert aan zee of een avontuurlijke rondreis maakt in exotische landen – u zult het Visa-logo overal te zien krijgen.

Comfortabel en veilig

Met de Visa Card beschikt u altijd over alle valuta's. In noodgevallen kunt u uw kaart snel en eenvoudig laten blokkeren. Onterecht afgeschreven bedragen worden doorgaans terugbetaald, afhankelijk van de voorwaarden van de bank die uw kaart heeft verstrekt. Verloren of gestolen contant geld krijgt u daarentegen meestal nooit meer terug.

Uitgaven in één oogopslag

Romantisch tafelen in uw lievelingsrestaurant met uitzicht op zee of een bijzonder souvenir – op het afschrift van uw kaart kunt u elke transactie controleren. Zo kunt u uw uitgaven altijd in de gaten houden en uw reisbudget efficiënt beheren. Ook achteraf of wanneer het ontvangstbewijs verloren is gegaan.

Geen restanten vreemde munten meer

Wanneer u op vakantie met uw Visa Card betaalt en maar kleine hoeveelheden contanten afhaalt bij de geldautomaat, zit u op het einde van uw reis niet met een berg muntjes en bankbiljetten in vreemde valuta die thuis dan ergens in een la verdwijnen.