Press Releases | Visa

Carrefour Belgium lanceert Flex: een rekening en een prepaidkaart, in samenwerking met Visa Europe

25/11/2015

Press Release Image

  • -Een 2-in-1-betaalkaart die mee evolueert met de klant: meer dan zomaar een cadeaukaart. Een herlaadbare rekening met gepersonaliseerde homebanking
  • -Een elektronische portemonnee voor dagelijkse uitgaven
  • -Met contactloze Visa Paywave NFC-technologie die aankopen vergemakkelijkt
  • -Veilig online betalen dankzij de technologie ‘3D Secure Verified by Visa’.

Evere, woensdag 25 november 2015 – Als eerste retailer in België lanceert de groep Carrefour via Fimaser, haar instelling voor elektronische betalingen, een eigen contactloze prepaid debetkaart. Flex is een herlaadbare kaart die gelinkt is aan een rekening en ondersteund wordt door een homebankingsysteem dat tal van mogelijkheden biedt, waaronder een zeer handig en gebruiksvriendelijk budgetbeheertool. De kaart kan ook als cadeaukaart worden geschonken. Deze debetkaart, die zich richt tot een ruim publiek, wordt in nagenoeg alle handelszaken in België en het buitenland aanvaard.

Met 650.000 klanten per dag en jaarlijks 75% van de Belgische gezinnen die hun boodschappen in een van haar drie winkelformaten - de Hypermarkten Carrefour, Markets en Express-buurtwinkels – doen, weet Carrefour Belgium dat het elektronische betaalverkeer in de lift zit. Studenten, gezinnen met kinderen, ouderen... betalen in winkels en op het internet steeds vaker met een kaart. Carrefour Belgium heeft daarom, via haar zusteronderneming Fimaser een kaart in het leven geroepen die voorziet in al hun behoeften.

Een kaart die alles omvat

Flex is speciaal ontwikkeld voor wie over een elektronische portemonnee wil beschikken voor zijn dagelijkse uitgaven, voor wie zijn budget optimaal wil beheren en/of voor wie een eerste ‘zichtrekening’ wil openen. Flex is de eerste prepaidkaart die inspeelt op al deze behoeften.

De kaart is als cadeaukaart verkrijgbaar in de winkel. Je laadt ze op met een bedrag tussen € 20 en € 150 – hiervoor kun je terecht in het merendeel van de 749 Carrefour winkels – en vervolgens doe je ze aan iemand cadeau.

Op verzoek van de kaarthouder, en na zijn identificatie, kan de kaart daarna worden omgezet in een herlaadbare prepaidbetaalkaart die gelinkt is aan een elektronische rekening met homebanking en een geavanceerd budgetbeheertool. “We zijn ervan overtuigd dat de meeste gebruikers zullen overstappen naar deze gebruiksmodus van de kaart. Dankzij de beheertool krijgen ze een precies beeld van hun uitgaven en kunnen ze hun budget beter dan ooit beheren”, verklaart Baptiste van Outryve, woordvoerder van Carrefour Belgium. De geavanceerde budgetbeheertool rangschikt de uitgaven namelijk per categorie, toont de evolutie van de uitgaven en biedt de gebruiker zelfs de mogelijkheid om waarschuwingen en een maximumbedrag in te stellen per uitgavetype. De gebruiker kan specifieke uitgaven bovendien filteren en blokkeren. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen om de uitgaven van een student te controleren.

Overal ter wereld

De Flex kaart werkt als een Visa debetkaart, zowel in de cadeauversie als in de herlaadbare versie. Daardoor kan ze uiteraard bij Carrefour worden gebruikt voor geldopnames en betalingen, maar ook op alle andere punten van het Visa netwerk in België en in het buitenland. Onlinebetalingen zijn bovendien beveiligd door Verified by Visa.

Gemakkelijk te herladen

De houder van een Flex kaart (zowel de cadeau- als de herlaadbare versie) kan het saldo van zijn kaart online of aan de kassa van een Carrefour winkel opvragen. Het saldo staat ook vermeld op het Carrefour kassaticket dat je ontvangt na betaling. De kaart herladen is zeer eenvoudig: dit kan meteen aan de kassa van een Carrefour winkel, via overschrijving naar de Flex rekening of via homebanking.

Een zeer ruim potentieel publiek

De gebruiksmogelijkheden van Flex zijn haast onbegrensd. Als cadeaukaart is ze interessant voor (groot)ouders die hun (klein)kinderen wat zakgeld of een geschenk willen geven, maar ook voor werkgevers die hun medewerkers willen belonen met een kaart die in de hele wereld geldig is.

Als herlaadkaart met rekening en homebanking is de kaart ook een oplossing voor gezinnen die hun budget optimaal onder controle willen houden. Ze kunnen bovendien verschillende kaarten linken aan één rekening. Zo kunnen ze via elektronische weg zakgeld overmaken aan hun studerende kinderen of hun een maandelijks budget ter beschikking stellen. De kaart is ook een uitstekende oplossing voor wie zijn transacties via het internet op een beveiligde manier wil uitvoeren, voor reizigers die op zoek zijn naar een veilige betaalkaart en hun vakantiebudget willen beheren, net als voor werknemers die de kosten die ze voor hun bedrijf maken afzonderlijk willen opvolgen.

Innovatie, in samenwerking met Visa

Flex verenigt verschillende innovaties. Ten eerste gaat het om een 2-in-1-kaart met meerdere functies die mee evolueert met de gebruiker, maar dat is zeker niet alles. “De Flex kaart maakt gebruik van de contactloze Visa Paywave NFC-technologie. Daardoor moet de klant niet langer telkens zijn kaart in een terminal inbrengen om zijn betaling uit te voeren.Deze contactloze technologie is zeer handig en snel. En dat heeft een gunstige invloed op de winkelervaring van de consument”, vertelt Jean-Marie de Crayencour, Country Manager Belux bij Visa Europe.

Carrefour kondigde eind september aan dat het tegen eind dit jaar als eerste distributeur in België al zijn kassa’s zal uitrusten met NFC-betaalterminals.

In herlaadmodus biedt de Flex kaart gebruikers de mogelijkheidom zich te registreren voor de getrouwheidsprogramma’s Carrefour Bonus Card en Spaar en Pluk. Zo genieten ze heel eenvoudig van de bijbehorende voordelen. Bovendien kunnen gebruikers op die manier al hun punten sparen op één enkele kaart. “De nieuwe Flex kaart is een multifunctionele kaart die momenteel enig in zijn soort is op de Belgische markt”, voegt Baptiste van Outryve nog toe.

De prepaid Flex kaart is verkrijgbaar in het merendeel van de Carrefour winkels.

De voorwaarden zijn beschikbaar op www.flexprepaid.be

EINDE

Bijlagen:

-foto van een Flex kaart

-foto van een Flex kaart op een contactloze terminal

-het logo van Visa

-het logo van Carrefour

-filmpje over Flex


Link naar het Flex filmpje en HD foto’s


Neem voor meer informatie over Carrefour contact op met:

Baptiste van Outryve

Director PR & Corporate Communication Carrefour Belgium

T: +32 2 729 17 19 | M: +32 493 241 884

E: [email protected]

Neem voor meer informatie over Visa contact op met:

Céline Mercier

Hill + Knowlton Strategies

T: +32 2.737 95 27 | M: +32 486 359 347

E: [email protected]

Over Carrefour Belgium en Fimaser:

Carrefour Belgium is een van de grootste distributeurs in België en stelt ongeveer 11.500 mensen tewerk. Carrefour telt 749 winkels, waaronder 45 Hypermarkten Carrefour, 437 Markets, 265 Express buurtwinkels, 12 Drives en meer dan 60 ophaalpunten in de winkel voor onlinebestellingen.

Carrefour Belgium maakt deel uit van het dagelijkse leven van de consument. Elke dag verwelkomt Carrefour zowat 650.000 klanten of meer dan 75 % van alle Belgische gezinnen per jaar, die kunnen kiezen uit een enorm assortiment producten en diensten voor een eerlijke prijs.

Carrefour Belgium maakt deel uit van de Carrefour Group, de op één na grootste distributeur ter wereld en de grootste in Europa. De groep stelt 380.000 mensen tewerk, is in 35 landen aanwezig met meer dan 11.900 winkels en haalde in 2014 met zijn winkelketens een omzet van 100,5 miljard euro.

Als partner van COP21 zet de Carrefour Group zich via dagelijkse initiatieven in voor een meer duurzame en verantwoorde handel. Het MVO-beleid van de groep is gebaseerd op drie pijlers: de strijd tegen alle vormen van verspilling, de bescherming van de biodiversiteit en de ondersteuning van de partners van het bedrijf.

Voor de commercialisatie van de Flex kaart steunt de Carrefour Group op zijn financiële dochteronderneming FIMASER nv, die al 25 jaar actief is op het vlak van betaaloplossingen en door de Nationale Bank van België erkend is als instelling voor elektronisch geld.

Meer info op: press.carrefour.eu en @carrefour_bnews

Over Visa Europe

Visa Europe is een aanbieder van betalingstechnologie die eigendom is van en wordt beheerd door aangesloten banken en overige aanbieders van betalingsdiensten uit 38 landen in Europa.

Visa Europe speelt een centrale rol in de wereld van betalingen. Het biedt de service en de infrastructuur aan die elektronische betalingen mogelijk maken voor miljoenen Europese consumenten, bedrijven en overheden. Visa’s leden zijn verantwoordelijk voor de uitgifte van de betaalkaarten, de contracten met winkeliers en het bepalen van de tarieven voor kaarthouders en winkeliers. Visa Europe is de grootste verwerker van transacties in Europa en is verantwoordelijk voor meer dan 18 miljard transacties per jaar. Op piekmomenten vinden er 1.622 transacties per seconde plaats.

Er zijn in Europa meer dan 500 miljoen Visa-kaarten in omloop. Van elke € 6 aan transacties verloopt er € 1 via een Visa-kaart. De totale bestedingen met Visa-betaalkaarten zijn goed voor meer dan € 2.000 biljoen per jaar, waarvan € 1.500 biljoen bij verkooppunten.

Visa Europe is een onafhankelijk bedrijf met een exclusieve, onherroepelijke, en eeuwigdurende vergunning om het merk Visa te gebruiken in Europa. Visa Europe werkt samen met Visa Inc. om wereldwijde Visa-betalingen mogelijk te maken in meer dan 200 landen en gebieden.

Ga voor meer informatie naarwww.visaeurope.com en @VisaEuropeNews