Press Releases | Visa

Visa Europe lanceert nieuw Digital Enablement Programme met partners zoals Google’s Android Pay en diverse toonaangevende Britse banken

19/05/2016

Press Release Image

Het verbindt banken met andere mobile wallet providers, voorziet directe toegang en gestroomlijnde implementatie

Brussel, 19 mei 2016: Visa Europe kondigt vandaag de lancering aan van het nieuwe Visa Europe Digital Enablement Programme (VEDEP). Dat zal de kracht van het Visa netwerk benutten om makkelijker mobiele wallets van derden te implementeren.

Lanceringspartners van het programma zijn onder andere Google en zijn Android Pay-platform alsook diverse toonaangevende banken uit het VK.

VEDEP is een kant-en-klare oplossing voor banken en technologiebedrijven waarbij gebruik gemaakt wordt van de veilige tokentechnologie die Visa vorig jaar lanceerde.

Visa Europe Payment Tokenisation Service helpt om de kaartgegevens van de consument te beveiligen, ongeacht hoe die betaalt: de eigenlijke kaartgegevens worden vervangen door een reeks cijfers (de token) zodat de onderliggende kaartgegevens geheim blijven, waar de token ook is opgeslagen. Daarnaast is het voor kaartuitgevers makkelijker om nieuwe walletdiensten van derden te implementeren met een token-oplossing.

Banken die deelnemen aan het VEDEP-programma krijgen automatisch toegang tot alle providers die wallets van derden aanbieden en eveneens aan het programma deelnemen.

Dit levert de volgende voordelen op voor alle partijen:

● een snellere integratie zonder dat er ingewikkelde bilaterale juridische overeenkomsten aan te pas komen;

● een commercieel kader zonder kosten tussen de technologiepartners en de banken;

● een verbeterde veiligheid en bescherming van de gegevens van de consument dankzij de veilige tokentechnologie van Visa;

● een schaaleffect, omdat de providers die wallets van derden aanbieden toegang zullen hebben tot de relaties die Visa Europe met meer dan 3000 banken onderhoudt.

“De technologie evolueert aan zo'n snelheid dat de banken ze steeds moelijker kunnen bijhouden. Dat gaat gepaard met veel uitdagingen. Daarom zijn we blij dat we hen VEDEP kunnen aanbieden, zodat ze sneller en ook makkelijker toegang kunnen krijgen tot de wallets van derden en tot onze veilige tokentechnologie,” verklaart Jean-Marie de Crayencour, Country Manager BeLux voor Visa Europe. “Verwacht wordt dat mobiele betalingen de komende jaren exponentieel zullen groeien. Omdat Android steeds meer mensen de weg naar mobiel internet toont, zijn we zeer verheugd op hen als lanceringspartner te kunnen rekenen.”

Het VEDEP-programma wordt gelanceerd in het VK en wordt in de komende maanden over heel Europa uitgerold.