Press Releases | Visa

Visa viert 30 jaar Olympische samenwerking met nieuwe wearable betalingstechnologieën

19/08/2016

Press Release Image

Brussel, 10 August 2016 – Visa Inc. (NYSE: V) viert het 30 jarig partnership met de Olympische en Para-Olympische Spelen door het meest geavanceerde betalingssysteem ooit te creëren tijdens Rio 2016. Visa zal tijdens de Spelen experimenteren met nieuwe toepassingen om met fans te communiceren en ze te vermaken, door middel van een breed gamma activiteiten en live aangeboden content via de sociale media.

Innovatieve draagbare betalingstechnologieën

Visa brengt het meest geavanceerde betalingssysteem ooit op de Olympische Spelen. Door middel van ongeveer 4.000 NFC-geactiveerde POS terminals geïnstalleerd op belangrijke Olympische locaties kunnen fans en atleten gebruik maken van diverse nieuwe betalingstechnologieën tijdens Rio 2016. Deze draagbare middelen, ook wel ‘wearables’ genoemd, zijn:

  • The Visa Payment Ring: Alle 60 Team Visa atleten op de Spelen ontvangen dit passieve accessoire uitgerust met NFC technologie en beveiligd met een token. Dit is een van Visa’s nieuwste innovaties.
  • The Pulseira Bradesco Payment Band: In samenwerking met de Braziliaanse bank heeft Visa verstelbare zweet- en waterbestendige armband ontwikkeld. 3000 dergelijke armbanden worden verdeeld onder fans, medewerkers en toeschouwers.
  • The Swatch Bellamy Watch: Visa heeft met Swatch samengewerkt om het eerste contactloze betaal-uurwerk te creëren en beschikbaar te maken voor Braziliaanse consumenten. Het uurwerk is te koop in de Olympische outlet winkels.

Welke Olympiër ben jij?

Om de fans nog dichter bij de Spelen in Rio 2016 te betrekken, lanceert VISA de What kind of Olympian are you’quizdie iemands Olympische identiteit bepaalt aan de hand van zijn/haar voorkeuren, karaktertrekken en persoonlijkheid.De quiz bestaat momenteel in zes landen: Noorwegen, Spanje, Italië, Frankrijk, Bulgarije en Polen.

Beating Heart Film

Visa heeft Saatchi & Saatchi (London) de opdracht gegeven om een kortfilm te maken die de vitale rol van Visa in de betalingsindustrie weergeeft naar analogie met het kloppend hart van een Olympische atleet. Ashley Bryant, die een zilveren medaille behaalde op de tienkamp op de Commonwealth Games in 2014, speelt de hoofdrol terwijl hij zich voorbereidt op Rio met shots van zijn zware training en beelden van zijn kloppend hart. Zodra de Olympische Spelen dichterbij komen en het enthousiasme van de mensenmassa groeit, klopt zijn hart sneller. De kortfilm toont aan dat Visa, net als het hart van Ashley Bryant, altijd klaar staat en presteert wanneer het nodig is. De film zal ingezet worden in verscheidene digitale of televisie campagnes in Europa, waaronder in Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Griekenland, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Malta, Noorwege, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Turkije en Groot-Brittannië.

Jean-Marie de Crayencour, Country Manager BeLux bij Visa: “We verheugen ons om 30 jaar samenwerking met de Olympische en Para-Olympische Spelen te vieren. Wij zijn bijzonder trots om bij deze gelegenheid de meest geavanceerde betalingsattributen voor te stellen. Visa draagt voortdurend bij tot de evolutie van de betalingsmiddelen en biedt gebruikers meer keuze en flexibiliteit in hun manier van betalen”.