Press Releases | Visa

Visa opent nieuw Innovatiecentrum in London en breidt toegang tot Developer Platform uit tot Europese klanten

21/02/2017

Press Release Image
  • Met iets meer dan 1.000 m² is het nieuwe Innovatiecentrum het grootste dat Visa totnogtoe opende
  • Partners en klanten uit heel Europa zullen er samenwerken aan nieuwe manieren om te betalen
  • Het centrum omvat live demonstraties over het ‘Internet of Things’, virtuele realiteit en biometrie
  • Het kabinet van de burgemeester van London is verheugd met deze investering in de Londonse fintech community

Brussel, 21 februari 2017: Visa Inc. (NYSE: V) kondigde vandaag de opening aan van het Visa Innovation Center London, gehuisvest in zijn Europese hoofdzetel in Paddington Basin. De meer dan 1.000 m² oppervlakte, de grootste in het wereldwijde netwerk van Visa innovatiecentra, biedt een totaalomgeving waarin Visa zij aan zij kan samenwerken met financiële instellingen, handelaars en andere partners om de volgende generatie van betaaloplossingen te ontwikkelen.

Het centrum omvat praktische demonstraties om bezoekers te prikkelen en te engageren, onder meer met toepassingen van het Internet of Things (IoT) in geconnecteerde auto's en huizen, bijvoorbeeld het betalen van de autoverzekering of het bestellen van kruidenierswaren vanuit de koelkast. Bezoekers kunnen er ook zelf ervaren hoe de toekomst er voor de consument gaat uitzien, door gebruik te maken van virtuele realiteit om de juitse zitplaats voor de volgende Formule E-race te boeken en van biometrische identificatie om tickets te betalen.

Visa maakte vandaag ook bekend dat Europese ontwikkelaars van financiële technologie toegang zullen krijgen tot het Visa Developer Platform om nieuwe, veilige betaaloplossingen te creëren. Ontwikkelaars bij handelaars, financiële instellingen, technologiebedrijven en start-ups kunnen voortaan hun keuze maken uit een eerste set van Visa Payment API's (Application Program Interfaces), SDK's (Software Development Kits) en documentatie om de volgende generatie van handelsapplicaties te ontwikkelen.

Jean-Marie de Crayencour, Country Manager BeLux bij Visa Europe: “We zijn verheugd om dit nieuwe Innovatiecentrum in London te lanceren, dat zowel Visa’s zin voor innovatie en ondernemerschap aantoont en onstoenemend talent op vlak van technologie en fintech bevestigt. We zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe centrum geweldige en krachtige ideeën zal afleveren en bijdragen tot revolutionaire innovaties in de betalingsmarkt.”

Visa Innovation Center London

Het nieuwe centrum in London maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van innovatiecentra en studio’s in technologiehotspots zoals Berlijn, Dubai, Miami, San Francisco, Singapore, Sao Paulo en Tel Aviv.

Wat de manier van werken in onze innovatiecentra zo uniek maakt, is dat we samen met onze klanten op zoek gaan naar oplossingen voor pijnpunten die de consument in de echte wereld ervaart of voor problemen van bedrijven die van digitale oplossingen gebruik maken”, aldus Jim McCarthy, Executive Vice President for Innovation and Strategic Partnerships bij Visa. “Dergelijke aanpak kent groot succes in onze wereldwijde innovatiecentra en we zijn heel erg blij met de opening van dit nieuwe, ultramoderne Innovatiecentrum in Europa.”

Terwijl de betalingssector overschakelt van betaalkaarten naar digitale oplossingen en nieuwe ondernemingen hun intrede maken op de markt, is de missie van Visa om van alle apparaten, toestellen of geconnecteerde voorwerpen met internetverbinding een veilig betaalplatform te maken. Het wereldwijde netwerk van innovatiecentra van Visa speelt een belangrijke rol in die missie, omdat het innovatie stimuleert en een omgeving creëert waarbinnen Visa een groot aantal partners en klanten kan betrekken, met hen ervaring delen en samenwerken:

  • Betrekken: in het centrum vinden klanten en partners al wat ze nodig hebben om nieuwe digitale oplossingen te ontwikkelen – de ruimte is ontworpen om dynamische interactie en real time experimenten mogelijk te maken met het oog op de snelle ontwikkeling van prototypes.
  • Ervarin delen: Visa legt de nadruk op een menselijke aanpak. Bij de productontwikkeling ligt de focus op de klant en op de voordelen van het product voor de gebruiker.
  • Samenwerken: klanten en partners kunnen overleggen met de betaalexperten van Visa en hebben toegang tot de technologie, waaronder API's en SDK's, die op het Visa Developer Platform beschikbaar zijn.