Press Releases | Visa

​ Visa brengt Zlatan Ibrahimović terug naar het FIFA WK voetbal 2018 Rusland™

14/05/2018

Press Release Image
Visa lanceert wereldwijde marketingcampagne met superster Zlatan om 'fear of missing out' (FOMO) deze zomer geen kans te geven

Visa verbetert de wedstrijdervaring voor fans dankzij vernieuwende betaaltechnologie

Visa (NYSE:V), de officiële partner betaal dienstverlening van FIFA, heeft vandaag aangekondigd dat profvoetballer Zlatan Ibrahimović, het gezicht van Visa’s wereldwijde marketingcampagne voor het FIFA WK voetbal 2018 in Rusland™, deze zomer terugkeert naar het toernooi en samen met de voetbalfans zijn opwachting maakt in Rusland.

Ik heb de hele wereld verteld dat ik aanwezig zal zijn op het FIFA WK voetbal 2018 in Rusland™ – en nu helpt Visa mij en fans overal ter wereld om de actie van dichtbij te volgen”, zegt topatleet en WK voetbal-legende Zlatan Ibrahimović. “Visa is vernieuwend. Zlatan is vernieuwend. Samen helpen we fans geen moment te missen van het FIFA WK voetbal 2018.

Visa’s snelle en makkelijke betalingen helpen de fans ieder moment van het FIFA WK voetbal 2018™ te beleven, of ze nu onderweg zijn naar het toernooi of het thuis volgen. In Rusland hoeven de fans minder lang in de rij te staan en kunnen ze al hun aandacht bij het spel houden dankzij de 3.500 betalingsterminals en 1.000 mobiele verkooppunten die beschikken over de nieuwste betaalinnovaties – insteken, tappen of swipen volstaat. Fans thuis kunnen ook van alle wedstrijdopwinding genieten door de ogen van Zlatan, die door Visa exclusieve toegang tot het toernooi heeft.

Zlatan en influencers geven FOMO geen kans op het FIFA WK voetbal™

'Visa's Ultimate FIFA World Cup™ FOMO', de Visa-campagne voor het FIFA WK voetbal 2018™, zal Zlatans reis naar het toernooi en zijn terugkeer naar het FIFA WK voetbal volgen, en tijdens dat avontuur het gemak van contactloos betalen laten zien. Visa en Zlatan geven FOMO geen kans op het FIFA WK voetbal™ en geven een kijk achter de schermen van het grootste sportevenement ter wereld, dankzij Visa’s exclusieve toegang tot de middenstip en de warming-up voor de officiële wedstrijden.

Zlatan kan rekenen op de hulp van wereldwijde topinfluencers op social media om te garanderen dat FOMO geen kans krijgt. Een absolute première voor Visa is dat vijf voetbal-, lifestyle- en mode-influencers (freekickerz voor Duitsland, Kotaro Tokuda voor Japan, Pamela Allier voor Mexico, Chris MDvoor het Verenigd Koninkrijk en Tatiana Vasilieva voor Rusland) integraal deel zullen uitmaken van Visa’s wereldwijde marketingcampagne. Verschillende influencers komen aan bod in de campagnevideo’s en tonen hun miljoenen volgers hoe Visa’s innovatieve betaaltechnologie en exclusieve toegang het contact van de fans met het toernooi verder versterken.

Visa doet er alles aan om de ervaring van fans in stadions overal ter wereld te verbeteren, en het FIFA WK voetbal™ is daar het perfecte voorbeeld van”, zegt Lynne Biggar, Chief Marketing and Communications Officer van Visa Inc. “Onze FIFA World Cup™-campagne helpt voetbalfans overal ter wereld geen moment van de actie te missen, of dat nu gebeurt met vernieuwende betaalmogelijkheden in het stadion of door de fans thuis een exclusieve kijk te geven achter de schermen van het toernooi.

De creatieve campagne is het werk van het bekroonde Traktor en volgt Zlatans terugkeer naar het FIFA WK voetbal™. De campagne, wereldwijd ontwikkeld en opgenomen in het Verenigd Koninkrijk, bestaat uit een combinatie van meer dan twintig video’s en omvat zowel de kanalen televisie, digitaal, video, sociale media, print media als 'out of home'.

Cashless van aftrap tot finale

Voor het FIFA WK voetbal 2018 Rusland™ is Visa de exclusieve betaalservice in alle stadions waar betaalkaarten geaccepteerd worden. In het stadion kunnen de fans betalen met contactloze credit- en debetkaarten van Visa en mobiele betaaldiensten via contactloze terminals. Visa biedt de fans in Rusland ook de mogelijkheid innovaties te kopen voor een snelle, makkelijke en cashvrije betaalervaring:

6500 betaalringen

30.000 betaalbandjes

speciale contactloze Visa-prepaidkaarten voor het event

Lees het laatste nieuws over Visa’s FIFA WK voetbalactiviteiten via #PayLikeZlatan, volg Visa op Instagram via @Visa_Nederland en Zlatans avonturen net als 31 miljoen andere Instagram-fans op @iamzlatanibrahimovic of kijk op Visa.be.