Press Releases | Visa

Apple Pay voor Visa klanten in België

04/12/2018

Press Release Image

Brussel, 4 december 2018 – Visa Inc. (NYSE: V) Vanaf vandaag kunnen BNP Paribas Visa kaarthouders in België Apple Pay gebruiken, dat mobiele betalingen verandert met een gemakkelijke, veilige en persoonlijke manier van betalen die snel en handig is. Deze dienst is nieuw in België en maakt het mogelijk voor gebruikers om snelle en veilige betalingen te doen, dankzij het gebruik van contactloze technologie en het Visa tokenisatie systeem.

76% van de Belgen gebruikt zijn mobiele apparaten al om geld en dagelijkse uitgaven te beheren. Ze anticiperen daarmee op een toekomst waarin de meeste dagelijkse transacties beheerd kunnen worden via de mobiele telefoon. Door de lancering van Apple Pay in België, kunnen Visa kaarthouders eenvoudige en veilige betalingen uitvoeren via contactloze betaalterminals bij verkooppunten.

Veiligheid en privacy vormen de kern van Apple Pay. Wanneer u een credit of debit kaart gebruikt met Apple Pay, worden de kaartnummers niet opgeslagen op uw toestel en ook niet op Apple servers. In plaats daarvan wordt een uniek Device Account Number toegewezen dat versleuteld is en veilig wordt opgeslagen in het Secure Element op uw toestel. Elke transactie is geverifieerd met een eenmalige, unieke en dynamische beveiligingscode. De tokenisatietechnologie van Visa, Visa Token Service, maakt online en mobiele betalingen gemakkelijk en veilig door consumentenaccounts te vervangen door een uniek digitaal identificatiemiddel, een "token", dat specifiek voor elk apparaat wordt gebruikt. Daarom worden account- en kaartgegevens nooit gedeeld, wat een extra beveiligingslaag geeft aan digitale betalingen.

Welkom bij Apple Pay in België! Visa heeft de lancering van Apple Pay over de hele wereld gesteund en we zijn trots om opnieuw deel uit te maken van de implementatie van een innovatieve betaaloplossing, die nu beschikbaar is voor Belgische consumenten”, zei Jean-Marie de Crayencour, Country Manager voor België en Luxemburg bij Visa.

Apple Pay is gemakkelijk in te stellen en gebruikers zullen alle voordelen en extra’s die door credit en debit kaarten worden aangeboden blijven ontvangen. In winkels werkt Apple Pay met de iPhone SE, iPhone 6 en hoger, en met de Apple Watch.

Online shopping in apps en op websites die Apple Pay aanvaarden is eenvoudig met de Touch ID, of door dubbel te drukken op de zijknop en naar uw iPhone X te kijken om met Face ID te verifiëren. Het is niet nodig om lange accountformulieren handmatig in te vullen of om telkens verzend- en factuurinformatie in

te geven met Apple Pay. Voor betalingen van goederen en diensten on the go in apps of met Safari, werkt Apple Pay met de iPhone 6 of hoger, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5de generatie), iPad Air 2 en iPad mini 3 en hoger. U kunt Apple Pay ook gebruiken in Safari op elke Mac die in of na 2012 op de markt kwam met macOS Sierra en de betaling bevestigen met de iPhone 6 of hoger, Apple Watch, of met de Touch ID op de nieuwe MacBook Pro en MacBook Air.

Ga voor meer informatie over Apple Pay naar: http://www.apple.com/benl/apple-pay/