Press Releases | Visa

Visa en Planeta Informática lanceren nieuwe technologie die snelheid, veiligheid en gebruiksgemak van contactloze betalingen biedt aan transitoperators over de hele wereld

26/02/2019

Press Release Image

Mobile World Congres, Barcelona, 25 februari, 2019 – Vandaag kondigden Visa (NYSE: V) en Planeta Informática de lancering aan van een nieuwe technologie die transitoperators over de hele wereld in staat stelt om contactloze betalingen sneller en gemakkelijker dan ooit te implementeren, en tegen veel lagere kosten. De Visa Secure Access Module (SAM) maakt het gemakkelijk voor transitorganisaties en -operators om gebruikers de mogelijkheid te bieden contactloos te betalen met een kaart, smartphone of wearable. Daardoor vallen de kosten en technische vereisten weg voor het vervangen van de huidige toegangspoortjes of terminalhardware.

Contactloze betalingen vormen de toekomst van openbaar vervoer in grote steden over de hele wereld, waardoor gebruikers waardevolle tijd besparen doordat ze niet langer in de rij hoeven te staan om een ticket te kopen of herop te laden. Voor transitoperators die onlangs in toegangspoortjes en terminallezers hebben geïnvesteerd, kan de Visa SAM een kosteneffectieve oplossing zijn die de voordelen van een contactloze transitervaring biedt: een verbetering van de klantervaring, meer passagiers en een vermindering van overheadkosten voor tickets. In plaats van gloednieuwe toegangspoortjes of hardware te installeren, kunnen transitoperators de Visa SAM, die is gebaseerd op veilige EMV® contactloze technologie, direct in bestaande systemen installeren, waardoor de kosten en implementatietijd aanzienlijk worden verlaagd. De Visa SAM is de eerste technologie in zijn soort voor de transitindustrie die beschikbaar is voor alle Visa Ready-technologiepartners, waardoor het voor andere transithardware- en softwarebedrijven gemakkelijk is om deze in hun aanbod op te nemen.

"Dit is een transformationele ontwikkeling voor transitoperators die de reis van hun klanten willen verbeteren en hun operationele kosten willen verminderen door de noodzaak om tickets aan te kopen of te herladen af te schaffen", aldus Nick Mackie, Global Head of Urban Mobility voor Visa. "Door ons werk met Planeta Informática hebben we een schaalbare en uiterst veilige manier ontwikkeld om de overgang naar contactloos openbaar vervoer te versnellen. Transitoperators besparen er tijd en kosten mee omdat ze de duizenden terminals in het openbaarvervoernetwerk niet meer moeten vervangen."

"De nieuwe Visa SAM-technologie combineert 15 jaar ervaring in openbaar vervoer met het Mass Transit Transaction (MTT) model, een hypermodern betalingsmodel dat door Visa op de markt kwam in 2017. We hebben nauwgezet met Visa gewerkt om de beste technologische oplossing te creëren om contactloze betalingen te integreren in elk bestaand gesloten betalingssysteem zonder de volledige elektronische ticketinfrastructuur te vervangen", aldus Artur Costa, CEO van Planeta Informática.

Een wereldwijd onderzoek in opdracht van Visa, “The Future of Transportation: Mobility in the Age of the Megacity,” toont aan dat de complexiteit van de betaling vaak voor frustratie zorgt bij pendelaars, dus oplossingen zoals contactloos betalen kunnen essentieel zijn om in de toekomst de frequentie en de tevredenheid te vergroten. Pendelaars meldden dat het gemiddelde gebruik van openbaar vervoer zou toenemen met 27 procent als het gemakkelijker te betalen was. 47 procent zei dat de verschillende soorten vervoersbewijzen en vormen van reizen een probleem zijn.

De lancering van Visa SAM bouwt voort op de ervaring van Visa met transitoperators over de hele wereld. Het bedrijf helpt hen de beste, meest kosteneffectieve manier te vinden om de toenemende druk op hun bestaande infrastructuur aan te pakken en te investeren in de technologieën die hen in de toekomst zullen dienen. Alleen al in het afgelopen jaar heeft Visa contactloze transitoplossingen gelanceerd in 20 steden in 12 landen, met meer dan 150 lopende projecten.

Visa en Planeta Informática werken samen met Ingenico Group om de Visa SAM te implementeren als onderdeel van de lancering van contactloos openbaar vervoer met Metro Rio eind april.

"Ingenico verwelkomt de lancering van de nieuwe Visa Secure Access-module door Planeta en Visa. Deze module bouwt voort op bestaande contactloze terminals van Ingenico. Dit illustreert de diversiteit van oplossingen om tegemoet te komen aan de betalingsbehoeften van transitoperators, variërend van betalingsmodules tot meer uitgebreide oplossingen zoals speciale gateways en acquisitiemogelijkheden", aldus Venceslas Cartier, Enterprise Retail Head of Transportation bij Ingenico Group. "We verheugen ons op onze voortgezette samenwerking met Planeta en Visa, waaronder ook de levering valt van onze nieuwste generatie betaalterminals om de reis van consumenten verder te verbeteren."