Press Releases | Visa

Klanten van BNP Paribas Fortis met een Visa-kaart kunnen nu betalen met hun Garmin en Fitbit-wearables in België

03/06/2019

Press Release Image

Brussel – 22 Mei Vanaf vandaag kunnen Visa-kaarthouders van BNP Paribas Fortis in België betalen met hun Garmin en Fitbit smartwatch of activity tracker.

Gebruikers van Garmin[1] en Fitbit[2]-wearables, die de Garmin Pay™ en Fitbit Pay™ -technologieën ondersteunen, kunnen nu hun smartwatch of activity tracker gebruiken om hun Visa-kaart, uitgegeven door BNP Paribas Fortis, te koppelen en te gebruiken om snel, gemakkelijk en veilig te betalen in winkels met een contactloze terminal.

"We beschouwen de lancering van Garmin en Fitbit wearable payments op de Belgische markt als een belangrijke stap, waardoor consumenten kunnen betalen met de methode die het beste bij hun levensstijl past. We verwachten dat betalingen met smartwatches, telefoons en andere apparaten steeds gebruikelijker zullen worden”, aldus Jean-Marie de Crayencour, Country Manager voor België en Luxemburg bij Visa. "Er zijn naar schatting 25 miljard geconnecteerde apparaten in handen van de consument tegen 2021. Daardoor hebben we de mogelijkheid om het gemak van digitaal geld aan meer mensen te bieden, ook in België", zegt Jean-Marie.

Maximale transactiebeveiliging

De transactie zelf is zo goed als identiek aan klassieke contactloze betalingen. Ontgrendel gewoon het slimme horloge met behulp van de pincode en tik om te betalen op de betaalterminal.

De Garmin Pay™ en Fitbit Pay™ -diensten maken gebruik van contactloze Visa-technologieën en Visa Token Service, waardoor de veiligheid van gegevens van betaalkaarten aanzienlijk toeneemt. Tokenization is een beveiligingstechnologie die gevoelige informatie uit betaalkaarten vervangt, zoals het zestiencijferige rekeningnummer, de vervaldatum en de beveiligingscode, door een unieke digitale identificatie (token). Die kan vervolgens worden gebruikt om betalingen te verwerken zonder gedetailleerde rekeninginformatie te hoeven geven. Online en mobiele betalingen van zowel traditionele eCommerce- als kaart-op-dossiertransacties zullen profiteren van de toewijding van Visa aan beveiliging en gemak, die tokenisatie biedt.

Visa zet zich in om een snelle, eenvoudige en veilige manier te ontwikkelen waarop consumenten kunnen betalen. Deze nieuwe manier van betalen in België zal de ervaring voor iedereen in het ecosysteem verbeteren: handelaars, consumenten en kaartuitgevers.

[1] Ondersteunde Garmin modellen: D2 series, Fenix 5 plus series, Forerunner 945, Forerunner 645 series, MARQ series, Vivoactive 3 series

[2] Ondersteunde Fitbit modellen: Fitbit Charge 3™ Special Edition, Fitbit Versa™ and Fitbit Ionic™