Press Releases | Visa

Elf nieuwe partners gebruiken Visa Token-service om consumenten meer vertrouwen te geven bij e-commercebetalingen

03/06/2019

Press Release Image

Brussel – 28 Mei 2019 – Vandaag heeft Visa (NYSE: V) aangekondigd dat 11 nieuwe Europese partners de Visa Token Service (VTS) zullen implementeren om een veiligere winkelomgeving te creëren voor klanten die betalingsgegevens laten opslaan bij hun favoriete verkopers. Het gebruik van Visa Token Service door partners in heel Europa benadrukt hoe de industrie reageert op de bezorgdheden van consumenten rond online beveiliging en hoe Visa innovatie in het betalingsecosysteem blijft stimuleren.

Naast een betere beveiliging, kunnen vervallen of aangetaste betalingsreferenties naadloos op de achtergrond worden bijgewerkt door de financiële instelling, waardoor een aanzienlijke drempel voor consumenten en verkopers wordt weggewerkt.

Visa Token Service werd in 2014 gelanceerd als onderdeel van Visa’s continue inzet voor de groei en beveiliging van e- en m-commerce. Sinds toen hebben we een aanzienlijke opmars gezien. Nieuwe bedrijven waaronder handelaars, acquirer-gateways en technologiebedrijven doen steeds meer mee aan het programma.

Mark Austin, Executive Director Product Solutions, Visa Europe, legt uit: "Visa doet er alles aan om de e-commerce-ervaring zo veilig en eenvoudig mogelijk te maken voor iedereen in het ecosysteem. Door Visa Token Service te integreren, hoeven verkopers en betalingsgateways niet langer gevoelige rekeninggegevens op te slaan. Dat vermindert het frauderisico aanzienlijk voor consumenten die hun kaartinformatie opslaan op mobiele apparaten, apps of online bij e-commerce-handelaars. Dit zal helpen e-commercebetalingen veiliger te maken terwijl consumenten ook een naadloze betaalervaring krijgen."

Nieuwe partners die het systeem implementeren zijn Adyen, Cardstream, Computop, Datatrans, HiPay, Ingenico / Bambora, Monext, Safecharge, Secure Trading, Wirecard en Worldline. Handelaars die met VTS integreren via de nieuwe partners van Visa hoeven niet te wachten op individuele certificeringgoedkeuring en kunnen de opslag van tokens snel en eenvoudig lanceren.

"We zijn de eersten die integreren met de Visa Token Service voor al onze wereldwijde markten, en zijn verheugd te bevestigen dat we ook klaar zijn voor in Europa gevestigde verkopers", zei Edgar Verschuur, Head of Global Acquiring, Adyen. "We hebben al sterke prestaties gezien met de verwerking van netwerktokens wereldwijd. Door onze directe integratie met de Visa Token-service bieden we onze verkopers nu een veilige en moeiteloze manier om de opgeslagen betalingsreferenties van hun klanten te verbeteren. Dit helpt niet alleen de autorisatiepercentages te verbeteren, maar vermindert ook het onvrijwillige verloop."

Jonathan O'Connor, Chief Commercial Officer van Secure Trading Group: "De veiligheid van de fondsen die we verwerken voor handelaars is onze topprioriteit, en de Visa Token Service zal ons helpen om onze werkwijze aanzienlijk te verbeteren. Door het wrijvingspunt te verwijderen bij het omgaan met gevoelige gegevens op ons platform, kunnen we onze systemen verder versterken tegen frauderisico's. Visa is al lange tijd een marktleider op het gebied van innovatie van betalingen en we zijn verheugd om te profiteren van de nieuwste tokenisatie met pre-geregistreerde kaarten."Didier Brouat, CCO van MONEXT zegt: "Monext kijkt ernaar uit Visa-tokenisatie aan te bieden als bewijs van onze inzet om steeds meer eenvoud, efficiëntie en bescherming te bieden aan zowel handelaars als consumenten."

Visa Token Service vervangt informatie over consumentenrekeningen zoals de primaire accountnummer (PAN) en vervalinformatie door een uniek digitaal identificatiemiddel of "token", zodat gevoelige gegevens nooit worden gedeeld. Bovendien kunnen tokens worden beperkt om alleen met een specifieke verkoper te werken door nog een extra beveiligingslaag toe te voegen aan digitale betalingen. Voor consumenten maakt dit een veiligere en gemakkelijkere betalingservaring mogelijk, terwijl het voor verkopers het aantal weigeringen vermindert, omdat de transactie niet kan worden opgehouden door verlopen betalingsreferenties.

Naast het verminderen van het frauderisico, zien consumenten een aantal extra voordelen van tokenisatie van pre-geregistreerde kaarten, waaronder:

  • Dynamische identificatiegegevens: consumenten hoeven zich niet langer in te loggen en hun betalingsgegevens bij te werken wanneer hun kaart verloopt. In plaats daarvan kunnen betalingsreferenties naadloos worden bijgewerkt door de uitgever op de achtergrond, wat resulteert in minder weigeringen en een frictieloze betalingservaring. Voor verkopers betekent dit dat ze zich geen zorgen meer hoeven te maken over ontbrekende betalingscycli of geweigerde betalingen van verouderde betalingsreferenties.
  • Full-colour kaartillustraties: wanneer een token wordt opgeslagen bij de verkoper, kan VTS kaartillustraties weergeven. Dit geeft een visuele bevestiging aan de consument dat de juiste kaart is geladen, waardoor een vertrouwenwekkende ervaring ontstaat, en het achterlaten van de winkelwagen wordt verminderd.
  • Ondersteuning van e-commerce platformen: wanneer een e-commerce platform toetreedt tot Visa Token Service, kan die tokens aanvragen en opslaan voor klanten. Die tokens kunnen vervolgens worden gebruikt bij alle veropers van dat platform.
  • Loyaliteitsdiensten en diensten met toegevoegde waarde: VTS-tokens kunnen nu worden verbonden met een gemeenschappelijke identifier die betrekking heeft op een betaalrekening zonder de onderliggende rekeninginformatie in gevaar te brengen. Deze gemeenschappelijke identifier, een zogenaamde Payment Account Reference (PAR), maakt het eenvoudiger en veiliger voor handelaars om voordelen te bieden zoals loyaliteit, kortingen en andere diensten als de consument zich daarvoor opgeeft.
  • Vereenvoudigde kaartinvoer: Push Provisioning via een netwerkhub is een een VTS-mogelijkheid die het gemakkelijk maakt voor consumenten om betalingsreferenties toe te voegen aan verkopersportefeuilles via een veilige Visa-token, rechtstreeks vanuit hun mobiele bankapplicatie. Hierdoor is het voor de kaarthouder niet nodig om zijn kaart bij de hand te hebben om de kaartinformatie handmatig toe te voegen, waardoor een verbeterde en veiligere ervaring wordt gecreëerd.
  • Internet of Things Commerce: Tokenisatie zal ook verbeterde beveiliging bieden in de toekomst wanneer betalingsreferenties worden gebruikt in IOT-handel zoals auto's, slimme brillen, aangesloten huishoudelijke apparaten, enz.