Press Releases | Visa

Een miljard bijkomende contactloze Visa-betalingen nu consumenten de contactloze handel omarmen

07/04/2021

  • Sinds de limieten voor contactloze betalingen overal in Europa werden opgetrokken minder dan een jaar geleden, registreert Visa een miljard bijkomende contactloze[1] transacties, waarvan 400 miljoen in het VK.
  • Consumenten en handelaars maken in toenemende mate gebruik van contactloze betalingen als een veilige en vlotte manier om te winkelen. Twee derde (65%) van de consumenten geeft aan dat ze even vaak of vaker contactloos zou willen betalen dan ze momenteel doen.
  • Contactloos betalen blijft een van de veiligste en meest gebruiksvriendelijke manieren om met Visa aankopen te doen sinds vorig jaar de limiet met 50% werd opgetrokken in een aantal landen en er werd aangekondigd dat de limiet voor contactloos betalen in het VK zal worden verhoogd tot £100.

Brussel, 7 april 2021 – Vandaag registreerde Visa een miljard bijkomende contactloze betalingen waar de consumenten voordien hun PIN-code voor hadden moeten ingeven, dat rapporteert de wereldleider in digitale betalingen. De mijlpaal werd bereikt minder dan een jaar nadat de limieten voor contactloze betalingen in 29 landen werden opgetrokken naar aanleiding van de Covid-19-pandemie. Het vertrouwen van de consument in contactloze betalingen blijft dus groeien.

De groei in contactloze betalingen was een van de meest opvallende trends tijdens de coronacrisis. Debetaalwijze evolueerde voor zowel consumenten als handelaars van een mogelijkheid naar een noodzaak. Uit onderzoek van Visa blijkt dat twee derde (65%) van de consumenten wereldwijd even vaak of vaker contactloos zouden willen betalen dan nu het geval is[2].

Charlotte Hogg, Chief Executive Officer, Europe bij Visa, licht toe: “De vraag naar contactloze betalingen toont aan dat het de norm is geworden voor Europese consumenten en handelaars. Contactloze betalingen zijn populair omdat ze snelheid en comfort combineren met veiligheid. Daarnaast gaathet gebruik van contactloze kaarten gepaard met het laagste aantal fraudegevallen onder alle betaalmethodes. In landen waar vaak gebruik wordt gemaakt van contactloos betalen, blijft fraude in het verkooppunt op een historisch laag niveau.”

“De mijlpaal die vandaag bereikt is, toont aan dat consumenten en handelaars nu vertrouwen op digitale oplossingen voor dagelijkse betalingen. Contactloos betalen wordt cruciaal voor het economisch herstel in Europa en hoewel het optrekken van de contactloze limieten als dusdanig de Europese economie niet zal aanzwengelen, is het een stap in de goede richting. Het geeft consumenten vertrouwen om te spenderen en bezorgt winkels, restaurants en andere handelaars een meer dan welkome duw in de rug.”

De groeiende vraag naar contactloze transacties is duidelijk te merken in heel Europa.Meer dan 80% van de Visa-betalingen in winkels verloopt daar nu contactloos[3]. In Frankrijk en Duitsland steeg het aantal contactloze betalingen het afgelopen jaar met respectievelijk twee derde en bijna de helft[4]. Van de meer dan 1 miljard transacties vonden er 400 miljoen plaats in het Verenigd Koninkrijk[5]. Verwacht wordt dat de groei daar nog zal versnellen nu dat werd aangekondigd dat de limiet voor contactloos betalen er later dit jaar op £100 zal worden gebracht.

Verder neemt de populariteit van elektronische handel overal in Europa toe. Meer dan 15 landen rapporteerden in december 2020 een stijging van 40% of meer in online transacties ten opzichte van het jaar voordien[6].

Omdat veel bedrijven moeten werken binnen beperkingen en daarnaast veranderende consumentengewoonten moeten bijhouden, focussen handelaars in toenemende mate op online transacties. Die gaan hand in hand met digitale en contactloze betalingen. Om meer dan acht miljoen kleine bedrijven in Europa digitaal te ondersteunen en te helpen om hun klanten de mogelijkheid te bieden te shoppen zoals ze dat zelf verkiezen, werkt Visa nauw samen met zijn klanten en partners. .

Contactloos betalen blijft een van de populairste en veiligste betaalmethodes voor Visa-klanten en zal cruciaal zijn voor het economisch herstel in Europa van zodra de beperkingen worden opgeheven en de winkels heropenen.

[1] VisaNet data

[2]Visa Back to Business Study 2021

[3]VisaNet data

[4]VisaNet data

[5] VisaNet data

[6] VisaNet data