Visa and Paris 2024 logo ©

Maak kennis met Anna

Luxová is altijd aanwezig geweest op het wereldtoneel van de Paralympics en heeft deelgenomen aan drie Paralympische Spelen in 2012, 2016 en 2020. Haar reis was verre van gemakkelijk en ze overwon al op 17-jarige leeftijd een groot obstakel toen ze een operatie aan haar achillespees onderging.

Ondanks deze tegenslag kwam Luxová terug met een prijzenswaardige vastberadenheid en verdiende ze haar eerste internationale onderscheiding in Tokyo in 2020. Hier won ze een welverdiende bronzen medaille op het onderdeel kogelstoten voor vrouwen. Deze prestatie, haar eerste op internationaal niveau, is een bewijs van haar vastberadenheid en bekwaamheid in haar sport.

Luxová is pas 24 jaar oud en haar ontluikende carrière is een toonbeeld van veerkracht en toewijding. Ze laat zien dat uitdagingen overwonnen en dromen verwezenlijkt kunnen worden met doorzettingsvermogen en een sterke geest.

Flag icon ©

Tsjechië

Para athletics logo

Para-atletiek

Trophy Icon ©

1 x bronzen medaille

Anna Luxova

Vier de Olympische gedachte met Visa

Als officiële betalingstechnologie partner is Visa er trots op innovatieve betalingsoplossingen te kunnen leveren aan Parijs 2024 en programma's te kunnen bieden die Olympische en Paralympische atleten over de hele wereld ondersteunen.