Visa and Paris 2024 logo ©

Maak kennis met Davide

Davide heeft opmerkelijke atletische prestaties geleverd door zowel in 2021 als in 2022 Italiaans kampioen te worden op de 100 meter. In 2022 breidde hij zijn triomf uit door ook Italiaans kampioen te worden op de 200 meter.

Naast zijn indrukwekkende overwinningen op de baan zet Davide zich ook in voor een betere wereld voor geamputeerden. Hij is een uitgesproken voorstander van de noodzaak om meer en betere protheses te produceren, omdat hij gelooft dat deze hulpmiddelen het leven van geamputeerden over de hele wereld kunnen helpen veranderen.

In een poging om zijn reis te delen heeft Davide "Arriba la vida" geschreven, een openhartig boek dat zijn leven in intieme details beschrijft. Zijn verhaal, zonder filters, is bedoeld om anderen te inspireren en licht te werpen op de realiteit van het leven als para-atleet.

Nelia Barbosa

Italië

Para athletics logo

Para-atletiek

Davide Morana

Vier de Olympische gedachte met Visa

Als officiële betalingstechnologie partner is Visa er trots op innovatieve betalingsoplossingen te kunnen leveren aan Parijs 2024 en programma's te kunnen bieden die Olympische en Paralympische atleten over de hele wereld ondersteunen.