Visa and Paris 2024 logo ©

Maak kennis met Gustavo

Fernández maakte een bijzondere reis door de tenniswereld. Toen hij 18 maanden oud was, kreeg hij een ruggenmerginfarct. Hij werd geboren in een familie van professionele basketbalspelers en dat wakkerde zijn passie voor wedstrijdsport aan, maar hij koos voor tennis.

In 2015 vierde Fernández zijn eerste Grand Slam-titel in het dubbelspel op Wimbledon. Deze prestatie zou een opmaat zijn voor zijn tweede titel in het enkelspel op de Australian Open in 2017. Een andere belangrijke mijlpaal in zijn carrière kwam op 10 juli 2017, toen hij de eerste plaats op de wereldranglijst veroverde na een Super Series-titel op de French Open. 

Zijn onverbiddelijke inzet hielp hem om nog een titel te veroveren op de French Open in 2018. Hij begon het seizoen in 2019 met een overwinning op de Australian Open tegen Stefan Olsson en volgde dat op met nog een titel op Roland Garros tegen Gordon Reid. 

Deze triomfantelijke overwinningen en zijn onsterfelijke geest maken Gustavo Fernández een van de beste rolstoeltennissers ter wereld.

Flag icon ©

Argentinië

Wheelchair Tennis Logo

Rolstoeltennis

Gustavo Fernandez

Vier de Olympische gedachte met Visa

Als officiële betalingstechnologie partner is Visa er trots op innovatieve betalingsoplossingen te kunnen leveren aan Parijs 2024 en programma's te kunnen bieden die Olympische en Paralympische atleten over de hele wereld ondersteunen.