Visa and Paris 2024 logo ©

Maak kennis met Roger

Roger Habsch, die zijn stempel drukte op het internationale Paralympische podium, bewees een geduchte deelnemer te zijn op de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020. Hij keerde huiswaarts met twee bronzen medailles op de 100 en 200 meter. Deze prestaties verstevigden zijn reputatie als een van de topatleten van België in zijn vakgebied.

Maar Roger bleef niet bij de pakken neerzitten. In mei 2023 verlegde hij de grenzen van het haalbare nog verder door het wereldrecord op de 100 meter rolstoelrace in de T51-klasse te breken tijdens de Daniela Jutzeler Memorial in Arbon, Zwitserland. Hij won goud op de T51 200 m en zilver op de T51 100 m tijdens de Wereldkampioenschappen para-atletiek in 2023. Zijn recordbrekende loop was niet alleen een bewijs van zijn onstuitbare vastberadenheid, maar ook een inspiratie voor atleten over de hele wereld.

Elke keer dat Roger de baan opgaat, is dat een demonstratie van kracht, veerkracht en de onwrikbare wil om te slagen. Zijn ongelooflijke reis herinnert ons er allemaal aan dat echte kampioenen niet worden gedefinieerd door het aantal medailles dat ze winnen, maar door de geest die ze tonen in hun streven naar uitmuntendheid.

Flag icon ©

België

Para athletics logo

Para-atletiek

Trophy Icon ©

2 x bronzen medailles

Roger Habsch

Vier de Olympische gedachte met Visa

Als officiële betalingstechnologie partner is Visa er trots op innovatieve betalingsoplossingen te kunnen leveren aan Parijs 2024 en programma's te kunnen bieden die Olympische en Paralympische atleten over de hele wereld ondersteunen.