Mogelijkheden bereikbaar maken voor iedereen

Wij leiden in digitale betalingen en verbinden meer mensen met de wereldeconomie. Ons doel is het om voor iedereen en overal de beste manier te zijn om te betalen en betaald te worden – voor iedereen, waar dan ook.

Innovaties die iedereen helpen

Innovatie zit in ons DNA, het is de basis van ons bedrijf en vormt de kern van alles wat we doen.

Transacties transformeren

Wij zien een groot groeipotentieel in de financiële wereld en we werken eraan om van de uitgaven door de consument 18 miljard US dollar aan cash en cheques om te zetten in digitale betalingen.

Mogelijkheden bereikbaar maken

Ons netwerk van netwerken biedt mogelijkheden voor digitale betaling voor consumenten, ondernemers en overheden over de hele wereld door P2P-, B2C-, B2B- en G2C-betalingen makkelijker te maken.

Uw bedrijf ondersteunen

De manier waarop we betalen blijft zich ontwikkelen. Net als de behoeften van uw bedrijf. Daarom biedt Visa zijn klanten een scala aan diensten, van fraudebeheer en beveiliging tot dataproducten, consulting en analyse.


Pionier in betalingstechnologie

Onze eigen ’reis’ begint in 1958, het jaar dat Bank of America de eerste creditcard voor gebruik door consumenten lanceert in de VS. In 1974 breidden we internationaal uit en een jaar later introduceerden we de debetkaart. In 2007 worden regionale bedrijven over de hele wereld samengevoegd tot Visa Inc., wat in 2008 resulteert in een van de grootste beursgangen ooit. Vandaag de dag zijn we in meer dan 200 landen en regio’s actief met producten en diensten die beschikbaar zijn op kaarten, laptops, tablets, mobiele apparaten en meer. We evolueren voortdurend, maar onze visie blijft hetzelfde: de beste manier om te betalen en betaald te worden, voor iedereen en overal.

BankAmericard

1958

Bank of America lanceert de BankAmericard, de eerste kaart met een ’doorlopend krediet’-functie

Oprichting Visa

1976

BankAmericard wordt Visa – een naam die hetzelfde klinkt in elke taal

Visa Inc.

2007

Terwijl Visa een wereldwijd bedrijf wordt, blijft Visa Europe eigendom van leden

Visa’s Lynne Biggar, Kelly Tullier, & a group of 10+ year employees joined by NYSE President Stacey Cunning to celebrate Visa’s 60 years of existence.