• Visa’s initiatieven op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid

    Visa zet zich in voor het bevorderen van inclusieve, rechtvaardige en duurzame economische groei waardoor iedereen overal kan floreren.

We willen dat iedereen, overal floreert

Maatschappelijke verantwoordelijkheid maakt deel uit van Visa's streven naar inclusieve, eerlijke en duurzame groei voor iedereen, overal. Onze focus ligt op het stimuleren van initiatieven die gebruikmaken van ons netwerk, onze producten, onze financiële middelen en de collectieve expertise en inzet van onze werknemers, om diegenen die traditioneel achtergesteld zijn, toegang te verschaffen tot middelen die kunnen helpen hun economische levensonderhoud, bedrijven en gemeenschappen te verbeteren.

Kleinbedrijf

50 M

We streven ernaar om tegen 2023 wereldwijd 50 miljoen micro- en kleinbedrijven te helpen digitaliseren, als onderdeel van ons streven naar digitale gelijkheid.

Gelijkheid en inclusie

500 M

Ons doel om tegen 2020 in totaal 500 miljoen achtergestelde mensen zonder bankrekening toegang te geven tot digitale betaalrekeningen, hebben we bereikt. En we blijven doorgaan met dit werk.

Gemeenschap

85 %

85% van onze  werknemers heeft in 2021 deelgenomen aan programma’s van Visa om iets terug te doen voor hun gemeenschappen.


Uitgelichte programma's en partnerships


Werknemers maken het verschil

Visa moedigt werknemers aan en steunt hen om een impact te hebben op een manier die hen inspireert, of dat nu is via vrijwilligerswerk, donaties of het helpen van mensen en gemeenschappen.

Visa Foundation